dimarts, 29 de gener del 2013

EUiA s’oposa a que el nou mapa escolar de Manresa busqui la zona única


EUiA de Manresa no comparteix que el criteri de proximitat suposi que s’esculli entre 9 i 12 centres, mantenen que a la pràctica això suposa una zona única si tenim en compte el número d’escoles de Manresa. Segons l’organització el criteri de proximitat pot ser útil reduint-lo a 4 o 5 centres. Esquerra Unida recorda que són les persones amb més recursos qui es trasllada lluny de casa per anar a una escola prestigiosa i això perjudicarà la diversitat entre l’alumnat de cada centre.

Esquerra Unida i Alternativa de Manresa considera que el nou model impulsat per l’Ajuntament de Manresa busca ser una zona única. Poder escollir entre 9 i 12 centres no concorda amb el principi de proximitat, criteri que pot ser positiu si les famílies poden escollir entre 4 i 5 centres. Segons Ricard Sánchez, coordinador de l’organització, “el nou model en lloc de flexibilitzar la rigidesa de la divisió anterior passa a una zona única de facto, això no és criteri de proximitat”.

Per a EUiA, escollir tants centres acaba afavorint les escoles més avantatjades. Aquest mètode perjudica l’equilibri i diversitat de l’alumnat de cada centre, trencant així amb l’escola com a element cohesionador dels barris. Afirmen que  “generalment són les famílies amb més capacitat econòmica aquelles que es desplacen per portar els seus fills a escoles més ben vistes”, Sánchez conclou que “l’Ajuntament ha de ser conscient que aquest nou mapa aprofundirà les diferències entre escoles i dificultarà la bona gestió de la diversitat i la cohesió econòmica i social”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada