dimecres, 17 d’abril del 2013

Moció per a retirar la imatge del Rei del Saló de Plens

Representants dels firmants.Al centre Ricard Sánchez d'EUiA. Foto: ManresaInfo

Diverses entitats i partits manresans presentem al proper Ple de l'Ajuntament de Manresa una moció per a retirar la imatge de Joan Carles Borbó del Saló de Plens del consistori. Els firmants són: CUP, EUiA, ICV, ERC, Omnium Cultural i l'ANC.

Text de la moció:

Enguany commemorarem el 300 aniversari de la crema i destrucció de Manresa a mans de l'exèrcit borbònic. A tal la efecte s'ha constituït una comissió que prepara un programa en el qual s'hi inclourà un acte solemne al Saló de Plens de l'Ajuntament de Manresa.

Vist que actualment presideix aquest saló una imatge de Joan Carles Borbó, descendent i hereu directe del responsable màxim de l'agressió patida per la ciutat l'any 1713, Felip V.

Atès que, per altra banda, Joan Carles de Borbó fou designat com a succesor per el dictador Francisco Franco, formant-lo sota els principis del Movimiento als que jurà fidelitat, que durant el seu regnat ell i la seva família han acumulat una fortuna de dubtosa procedència i que darrerament s'ha vist implicat en actuacions vergonyants que el fan indigne de presidir el Saló de Plens de l'Ajuntament d'aquesta ciutat.


Proposa:

Que es realitzin els canvis necessaris en la imatge del Saló de Plens de l'Ajuntament de Manresa a fi i efecte de fer-se digne de la commemoració de la crema i destrucció de la ciutat el dia 3 d'Agost de l'any 1713 i de la memòria de tots els manresans i manresanes assassinats i damnificats per la repressió de l'exèrcit borbònic al llarg dels darrers tres segles.

No obstant, el ple decidirà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada