divendres, 29 de novembre del 2013

Coscubiela i Mena a Manresa per defensar les pensions públiques


Les agrupacions d’Iniciativa  i d’Esquerra Unida organitzen una xerrada per denunciar les retallades en les pensions i defensar el sistema públic en el marc de la campanya conjunta ‘Pensions i Mentides’. L’acte comptarà amb Joan Coscubiela, diputat al Congrés, i Joan Mena, diputat al Parlament de Catalunya. L’acte es serà aquest dilluns a les 19:30h. al Casal de les Escodines de Manresa (C/St. Bartomeu 50).



Les agrupacions comarcals d’Esquerra Unida i Alternativa i d’Iniciativa per Catalunya Verds convoquen aquest dilluns a la tarda una conferència que porta per títol “El problema no són les pensions, és l’atur”. La xerrada es farà al Casal de les Escodines de Manresa a dos quarts de vuit del vespre i comptarà amb els diputats de la coalició ICV-EUiA Joan Coscubiela, ex-sindicalista i membre d’Iniciativa, i Joan Mena, professor i membre d’Esquerra Unida. Aquest és l’acte central de la campanya ‘Pensions i Mentides’, que les dues organitzacions fan conjuntament a la comarca.


Per ICV i EUiA del Bages no es pot assumir aquesta “reforma que, com les anteriors, empitjora les condicions de jubilació per aquelles persones que deixaran el mercat laboral en un futur, i a més perjudica aquells treballadors i treballadores que ja estan jubilats”. Les dues organitzacions consideren que “no és una reforma tècnica o neutral, sinó que es guia en el model neoliberal de la Troika i les entitats financeres, impulsant els plans de pensions privats i destruint el sistema públic universal i redistributiu”.

Esquerra Unida i Alternativa i Iniciativa per Catalunya Verds proposen aquest acte “com un espai de trobada i debat, que serveixi per denunciar la retallada neoliberal de les pensions, que nega una vida digna a moltes persones jubilades i dificulta la supervivència d’una gran quantitat de famílies que pateixen els efectes més extrems de la crisi del sistema”. Segons aquestes organitzacions, fan la xerrada “per sumar energies a les diferents activitats socials en defensa del sistema públic de pensions, i poder garantir el present i el futur de les persones jubilades, del conjunt de les classes treballadores, immerses en l’atur i la precarietat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada