divendres, 29 de març del 2013

EUiA Bages dóna suport als scratxes de la PAH

Les declaracions del 'popular' Esteban González Pons, de la delegada del govern a Madrid, Cristina Cifuentes, i de la líder d'UPyD, Rosa Díez, vinculant la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i la seva portaveu, Ada Colau, amb ’ETA, no només freguen el deliri sinó que posen de manifest la impotència de les elits per trencar la solidaritat que la ciutadania expressa cap a les persones afectades per les hipoteques. Darrera d’aquesta campanya de criminalització no hi ha altre motiu que la defensa dels interessos de la banca i el sistema financer, relació malaltissa de malaurada actualitat que lliga poder polític i poder econòmic en entramats estructurals de corrupció i portes giratòries.


Les PAHS han demostrat legitimitat suficient al posar-se al costat dels més febles encapçalant la lluita contra el genocidi financer que ha suposat a l’Estat espanyol les més de 400.000 famílies desnonades i condemnades a deutes impossibles de pagar. 

Mitjançant l’estratègia de la democratització i l’empoderament popular, la PAH està actuant de potencial constituent al garantir els drets fonamentals que l’actual marc constitucional vulnera, alhora que construeix una nova legitimitat fonamentada en la divergència d’interessos entre les classes populars i la banca i els mercats financers. 

Així mateix, cal remarcar el total suport d’EUiA Bages als ‘escraches’ de la PAH, la campanya de pressió i denúncia d’aquells representants polítics que es mostrin contraris a la Iniciativa Legislativa Popular pel dret a l’habitatge, que el passat febrer va passar el primer tràmit al Congrés i que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha avalat recentment, en dictaminar que la normativa que regula a l’Estat espanyol els procediments d’execució hipotecària és il·legal. 

Cal recordar que els ‘escraches’ troben el seu origen a l’Argentina dels anys noranta, quan HIJOS, el conjunt d’associacions de familiars de desapareguts de la dictadura, reivindicava memòria i justícia senyalant públicament, de forma no violenta però incisiva, als responsables dels crims de lesa humanitat. 

En definitiva, els ‘escraches’ aconsegueixen ser un mecanisme efectiu i necessari de pressió, denúncia i visualització d’una realitat i d‘aquells polítics que la sostenen, que a l’Estat espanyol es violen sistemàticament i de forma programada els Drets Humans. Des d'EUiA Bages felicitem a les diferents PAHS pel compromís i l’autoritat demostrada, que és fa palesa novament per la ridícula i frustrada campanya de criminalització, i l’encoratgem a continuar essent referent mobilitzador per a un nou impuls, necessari no només per al compliment estricte dels diferents punts de la Iniciativa Legislativa Popular, sinó per a impulsar una nova cultura de l’habitatge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada