dimecres, 6 de març del 2013

Concentració en solidaritat amb la Revolució Bolivariana de Veneçuela




Aquest divendres hi haurà aquesta convocatòria ciutadana en suport a la Revolució Bolivariana de Veneçuela, des d'EUiA hi donem suport i animem a tothom a participar-hi.

Acte: concentració en solidaritat amb la Revolució Bolivariana de Veneçuela
Dia: divendres 8 de març
Lloc i hora: Plana de l’Om de Manresa a les 8 del vespre.
Convoquen: diferents ciutadans solidaris amb el procés de revolució bolivariana


Diferents ciutadans i ciutadanes del Bages, de procedències socials i polítiques diverses, convoquem per aquest divendres una concentració en solidaritat amb la Revolució Bolivariana de Veneçuela amb la voluntat de donar suport el procés d’alliberament social i nacional que està portant a terme el poble veneçolà, difondre els avanços de la proposta de socialisme del segle XXI nascuda a Veneçuela, així com reconèixer la bona tasca de lideratge polític que ha desenvolupat el dirigent socialista Hugo Chávez Frías, mort el passat dimarts.

Davant els atacs que està patint el procés veneçolà per part d’opinadors i d’informacions falses que apareixen repetidament als mitjans, volem ressaltar que la revolució bolivariana ha empoderat a milions de veneçolans i veneçolanes que restaven exclosos de la vida política, econòmica i social durant els governs a les ordres de l’oligarquia. La revolució bolivariana ha posat els recursos del país en mans de la majoria i això ha permès que el poble veneçolà hagi aconseguit reduir substancialment la pobresa i l’analfabetisme i s’hagi pogut dotar de medicina i educació al conjunt de la població.

Contra el que es diuen moltes veus, Veneçuela té un sistema polític on el conjunt de la població hi pot participar sense exclusions, amb una competència multipartidista real i amb una pluralitat de mitjans de comunicació, on la majoria de mitjans privats són fervents detractors del procés bolivarià. Segurament el sistema té clarobscurs, però han posat en pràctica experiències democràtiques de les que tenim molt a aprendre, com per exemple el fet que es pugui revocar qualsevol càrrec electe a través d’un referèndum. Tant és així, que l’oposició, després d’instigar un cop d’estat que no aconseguí el poder, va aconseguir firmes suficients per convocar un referèndum per revocar al President Chávez i la votació es portà endavant, que donà per resultat un ampli suport al govern bolivarià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada