dimecres, 6 de novembre del 2013

ICV i EUiA criden a defensar el sistema públic de pensions

Les agrupacions d’Iniciativa  i d’Esquerra Unida faran una repartida d’informació a la plaça de Crist Rei de Manresa dissabte al migdia,  com a tret de sortida de la campanya conjunta en defensa de les pensions públiques davant dels atacs del govern del PP. Informen que la campanya es dirà ‘Pensions i Mentides’ i portarà al Bages els diputats Joan Coscubiela i Joan Mena per defensar el sistema públic de pensions.


Les agrupacions comarcals d’Esquerra Unida i Alternativa i d’Iniciativa per Catalunya Verds presenten aquest dissabte al migdia la campanya conjunta a nivell comarcal ‘Pensions i Mentides. Afirmen que pretenen defensar el model públic de pensions davant de la contrareforma del govern del Partit Popular i les pressions de la Troika i els plans de pensions privats, per oferir un model públic sostenible, que proporcioni unes pensions dignes per tothom. Destaquen també que aquesta lluita no afecta només a les persones jubilades sinó que influeix directament en les condicions de vida actuals i futures dels joves i del conjunt de treballadors i treballadores.

La campanya comarcal ‘Pensions i Mentides’ s’estendrà als propers mesos i tindrà el seu inici aquest dissabte a les onze del matí a Manresa. ICV i EUiA volen aprofitar que els bagencs sortiran al carrer per participar de la Fira Mediterrània, per explicar els atacs i mentides al sistema públic de pensions a la Plaça de Crist Rei de la capital del Bages. Membres de les dues organitzacions repartiran díptics informant de la viabilitat de les pensions i de com la dreta i els poders econòmics les volen retallar en favor dels plans de pensions privats.

ICV i EUiA del Bages afirmen que la retallada de pensions nega una vida digna a moltes persones jubilades i dificulta la supervivència d’una gran quantitat de famílies que pateixen els efectes més extrems de la crisi del sistema i depenen dels ingressos dels avis. Segons aquestes organitzacions, això es notarà al Bages i arreu del país, per aquest motiu ressalten que “només des de la mobilització social del conjunt de treballadors i molt especialment dels joves, es pot defensar el sistema públic de pensions dels atacs del govern del PP i que per això cal desemmascarar les mentides amb que de la dreta i els economistes neoliberals els justifiquen”.

Tant Esquerra Unida i Alternativa com Iniciativa per Catalunya Verds apunten que a principis de desembre la campanya tindrà un acte central al Bages amb Joan Coscubiela i Joan Mena, (diputats de la coalició ICV-EUiA al Congrés i al Parlament respectivament), on explicaran a la ciutadania les mentides sobre el sistema de pensions i quines alternatives el fan viable. En aquesta xerrada planegen un espai de debat i intercanvi d’informació entre els diputats, la ciutadania i les dues organitzacions comarcals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada