divendres, 9 d’agost del 2013

EUiA rebutja l’acomiadament de set treballadors de fòrum


Esquerra Unida i Alternativa de Manresa considera que Fòrum ha de servir per crear un parc d’habitatges de lloguer social i aprofundir en les funcions d’oficina pública d’habitatge. Reivindiquen que la plantilla de l’empresa és necessària per desenvolupar aquestes funcions, a la vegada que condemnen que l’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa no ho hagi portat a un debat en el Ple i no hagi buscat altres sortides en una negociació amb els representants dels treballadors.

L’acomiadament de 7 dels 19 treballadors de l’empresa municipal Fòrum ha generat el rebuig d’Esquerra Unida i Alternativa de Manresa. L’organització d’esquerres considera que no s’ha respectat els drets dels treballadors, no s’ha mantingut un debat públic sobre com afrontar la situació de l’empresa, ni els seus projectes de futur.

EUiA considera que Fòrum i la seva plantilla són necessaris per construir amb urgència un parc d’habitatges de lloguer social per a les persones més necessitades i reivindiquen la necessitat d’aprofundir en les tasques d’oficina pública d’habitatge. Les funcions d’una oficina d’habitatge municipal són rellevants per a la gestió del parc de vivendes de la ciutat segons criteris d’interès general i no d’interès privat.

Segons el coordinador d’EUiA, Ricard Sánchez, entenen que la creació d’un parc d’habitatges de lloguer social, a partir dels més de 300 pisos buits dels que disposa Fòrum, “és una prioritat per a donar solucions als problemes d’habitatge que pateixen capes molts importants de la ciutadania, fruit de l’especulació immobiliària, la crisi econòmica i l’actuació dels bancs”. Per Esquerra Unida i Alternativa, la creació del parc d’habitatges de lloguer social ha de ser el primer punt del nou curs polític a la ciutat i “per aquest motiu caldrà potenciar Fòrum i farà falta la totalitat de la seva plantilla”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada