dissabte, 29 de juny del 2013

Cayo Lara: “Volem una democràcia popular, no tutelada pels poders econòmics i les empreses”

Cayo Lara va omplir l’Espai Roig en un acte organitzat per Esquerra Unida i Alternativa del Bages. Va basar la seva intervenció en que el problema de la crisi és el propi sistema econòmic i les polítiques neoliberals dels diferents governs. Lara, coordinador federal d’IU, ha apostat per l’exercici del dret a decidir a través d’una consulta pactada.


Aquest divendres al migdia, Cayo Lara va estar a Manresa per fer una una xerrada a l’Espai Roig. L’acte organitzat per EUiA del Bages, va congregar unes 80 persones, que van poder preguntar i debatre amb Lara la situació econòmica, política i social del país.  Lara va centrar la intervenció en basar els efectes de la crisi en el propi capitalisme, especialment en el model econòmic vigent on predomina l’especulació financera i l’herència l’economia del totxo.

Lara afirmà que els poderosos aprofiten la crisi per posar en qüestió les pensions, retallar serveis públics per fer-hi negoci privat i precaritzar encara més l’àmbit laboral. El coordinador federal d’Izquierda Unida identificà les polítiques dels diferents governs espanyols i de CiU a Catalunya, com a còmplices de la situació amb les polítiques neoliberals que han aplicat fins al moment. Cayo Lara es preguntà “com s’entén que vulguin retallar l’administració pública si hi gastem més de 6 punts per sota que la mitjana europea?”. Això el portà a parlar del sistema impositiu que no redistribueix la riquesa i permet que augmenti la desigualtat.

Arrel del frau fiscal i dels casos de corrupció, Cayo Lara va reflexionar sobre com el sistema bipartidista actual està pensat per a afavorir als poderosos i que les alternatives al sistema no s’obrin pas a les institucions. Lara no va defugir el debat sobre el model nacional, apostant per la democràcia popular i afirmant que “no s’ha de tenir cap por del dret a decidir, perquè la democràcia és decidir”, va proposar una consultada pactada, per escoltar la voluntat del poble de Catalunya. Lara es refermà en l’aposta federal i republicana i en la fraternitat de classe en front dels poderosos de cada poble i el poders fàctics globals.


Durant l’acte va intervenir Ricard Sánchez, coordinador comarcal d’Esquerra Unida i Alternativa del Bages, reflexionant sobre la crisi de tots els pilars del sistema i que “des de l’organització plural i la convergència de les diferents experiències podem fer front a l’ofensiva neoliberal”. També va explicar que des d’EUiA del Bages volen “ser una eina més útil per a la ciutadania en la lluita per una societat més justa i democràtica”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada