dimarts, 3 de març del 2015

EUiA denuncia que el redimensionament de correus a Manresa incompleix la llei


El moviment polític i social es fa ressò d’una denuncia de CGT de Correus i anima la ciutadania a denunciar la retallada en el repartiment

L’assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa al Bages denuncia que el redimensionament del servei de correus a la capital de la comarca, Manresa, incompleix la llei, que estableix que el repartiment de les cartes es practicarà com a mínim tots els dies laborables de dilluns a divendres. Això actualment no és així, va denunciar la setmana passada la secció sindical de la CGT a correus, una denúncia a la qual EUiA s’ha adherit. Davant d’aquest incompliment, EUiA del Bages anima la ciutadania a presentar reclamacions contra aquest redimensionament del servei de correus davant de la Comissió dels Mercats i de la Competència.
El passat 24 de novembre de 2014 es va realitzar un redimensionament de les seccions de repartiment a la ciutat de Manresa, que va comprotar l’eliminació de sis seccions de repartiment a peu i de tres seccions de repartiment en moto. Arran d’aquest redimensionament, es va constatar que una part de les zones de la ciutat es van quedar sense repartiment. Davant d’això, el passat 10 de febrer el cap de repartiment va demanar als treballadors i treballadores de correus que, a part de la seva zona de repartiment, es repartissin les zones eliminades. Això implicarà que les càrregues de treball impediran que es faci tot el repartiment a temps, segons va denunciar la secció sindical de la CGT.
EUiA ha recordat que la Llei 43/2010 de 30 de desembre del Servei Postal Universal, dels Drets de l’usuari i del Mercat Postal estableix que Correus és l’operador designat per prestar el servei. Així, l’article 24 de la norma estableix que el repartiment es practicarà, com a mínim tots els dies laborables, de dilluns a divendres. Per tant aquest redimensionament a Manresa està provocant un incompliment de la llei, recorda EUiA del Bages.
Davant d’això, EUiA del Bages ha fet una crida a la ciutadania de Manresa perquè presenti una reclamacions davant la Comissió de Nacional dels Mercats i la Competència, encarregada de vetllar pel compliment del servei universal de Correus. Aquestes reclamacions es poden presentar a la seu d’aquesta Comissió a Barcelona, al Carrer Bolivia, 56.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada