dissabte, 11 d’abril del 2015

EUiA no es presentarà a les eleccions municipals de Manresa


Segons EUiA, després de mesos treballant per una confluència per disputar a la dreta l’Ajuntament de Manresa, no s’han trobat els resultats esperats malgrat la situació d’urgència social. L’organització emplaça a les diferents expressions de l’esquerra transformadora a treballar per la convergència a partir del 25 de maig i crida als manresans a donar suport a les tres llistes d’esquerres que participen dels comicis.

L’assemblea local d’Esquerra Unida i Alternativa ha fet públic aquest dimecres el seu posicionament respecte als comicis municipals del proper mes de maig, manifestant que no concorreran a les eleccions a la ciutat de Manresa. Consideren que no es donen les condicions per participar de les eleccions al no haver una llista àmplia amb l’objectiu de capgirar les polítiques locals, on es sumin espais i es posi en valor la pluralitat.

Des d’EUiA lamenten que en la situació d’extrema necessitat que pateixen les classes populars de la ciutat, les diferents expressions de l’esquerra transformadora no han estat capaces de coordinar-se i confluir en un objectiu comú. L’organització ha treballat els darrers 18 mesos per la confluència política de les forces d’esquerres de la ciutat i els moviments socials, objectiu que no ha sigut possible degut a les visions particulars de cada formació.

Al no ser possible construir cap llista àmplia i plural, existeixen tres candidatures de les esquerres alternatives competint entre elles, sense coordinació política ni programàtica. Esquerra Unida i Alternativa descarta impulsar una llista municipal perquè “seria una irresponsabilitat presentar-se en aquest escenari, dificultant que alguna de les llistes d’esquerres assoleixi el 5% dels vots, mínim legal per entrar al consistori”.


L’assemblea local d’EUiA demana a la ciutadania de Manresa doni suport electoral a les tres candidatures de l’esquerra transformadora (CUP, ICV i, en cas que assoleixi el nombre de firmes, Canviem Manresa). Expressa també la seva voluntat de continuar treballant per la confluència política de les diferents expressions de l’esquerra transformadora i els moviments socials i fa una crida a la coordinació en l’acció política dins del consistori de les candidatures transformadores que assoleixin representació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada