dilluns, 5 de novembre del 2012

ICV-EUiA aprova un programa amb el Bages ben present

ICV-EUiA ha celebrat aquest dissabte a Barcelona la seva convenció programàtica durant la que s'ha aprovat el conjunt de propostes amb les que la coalició  concorrerà a les eleccions al Parlament del 25 de novembre. La convenció a la que han assistit una vintena d'adherits d'ICV i EUiA de les comarques centrals, ha aprovat també les 30 propostes prioritàries de la coalició.

Pel que fa les comarques centrals, destaquen les propostes relacionades amb la reactivació econòmica, la defensa de la qualitat de l'educació i la sanitat pública, la preservació del medi ambient i la millora de la mobilitat.
 
En aquest sentit el programa inclou com a propostes la inclusió del Bages i el Berguedà en un futur Pla de Dinamització Comarcal, per tal que es prevegi un fort volum d'inversions per reactivar econòmicament el territori. En l'àmbit de la sanitat el programa inclou la finalització de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, l'ampliació de nombre de llits sociosanitaris, i la dotació de suficients recursos a l'Hospital San Bernabé de Berga per tal que es puguin realitzar les analítiques de tota la comarca. Pel que fa inversions en matèria d'educació destaquen la construcció de les escoles Valldaura i Flama a Manresa, ampliació de l'escola Collbaix a Sant Joan de Vilatorrada i construcció de l'IES Cal Gravat a la capital del Bages i IES Serra Noet a Berga.
 
En matèria mediambiental es recull l'ampliació del col·lector de salmorres del riu Llobregat, l'aplicació de mesures per a la reducció dels runams salins de Sallent i Súria; així com l'oposició a l'extracció d'aigua del riu Llobregat per a la creació dels dipòsits subterranis de gas projectats a Balsareny.
 
Finalment i pel que fa mobilitat, seguint el treball realitzat per la diputada Laura Massana al llarg de la legislatura s'inclouen en el programa les millores urgents en la seguretat de la C55, l'alliberament del peatge de la C16, i la millora de rodalies entre Manresa i Barcelona mitjançant augment de freqüències i trens semidirectes.

La notícia a Manresainfo.cat: http://www.naciodigital.cat/manresainfo/noticia/30771/icv-euia/aprova/programa/amb/bages/ben/present

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada