dilluns, 19 de novembre del 2012

Joan Mena (ICV-EUiA): “no hi ha construcció nacional sense construcció social, el govern ha d’escoltar les protestes del 14 de novembre”

Aquest dissabte a la tarda una cinquantena de persones han participat a Sant Fruitós a l’acte d’ICV-EUiA amb Joan Mena, número tres per la llista d’ICV-EUiA, acompanyats per Lidia Giménez, cap de llista de la coalició per Sant Fruitós de Bages, i Laura Massana, diputada bagenca.
 

 
La coalició ICV-EUiA ha realitzat un acte a l’espai Nexe de Sant Fruitós de Bages amb Joan Mena, tercer candidat per la circumscripció de Barcelona i membre de la direcció d’Esquerra Unida i Alternativa, la veïna de Sant Fruitós Lidia Giménez que és candidata i la diputada bagenca i número 6 de la candidatura, Laura Massana. La xerrada ha parlat dels efectes de la crisi sobre els sectors populars i la necessitat de les mobilitzacions socials, el debat posterior s’ha centrat en la fiscalitat, proposant “un model progressiu que redistribueixi recursos, perseguint el frau fiscal  i que dipositi la càrrega fiscal sobre les grans fortunes, sobre la banca i els especuladors”.

 

Lidia Giménez, que fou cap de llista per ICV-EUiA a les eleccions municipals, ha fet una intervenció des de la seva experiència de professora interina de l’ensenyament públic , explicant com les retallades en l’àmbit públic han afectat directament als infants i a la motivació del professorat. Giménez ha reclamat que “s’ha de retallar a qui més té, el deute de bancs i grans empreses no pot ser assumit per tots i totes”.

 

Joan Mena, candidat d’ICV-EUiA per  Barcelona i membre de la direcció d’Esquerra Unida i Alternativa, ha reivindicat la feina que la coalició ha fet a les institucions i al carrer per centrar el debat en els efectes de la crisi del sistema, “amb l’ajut i la complicitat de la gent que portem molts anys al carrer lluitant pels nostres drets i les nostres necessitats”.  Mena ha defensat el dret a decidir en l’àmbit nacional i en tots els aspectes socials, polítics i econòmics, “perquè tenim l’alternativa política, del 99%, dels treballadors i les treballadores, dels autònoms i dels botiguers que pateixen la crisi”.

 

Mena ha fet molt èmfasi en que en 21 mesos de govern de CiU hi ha hagut centenars de  desnonaments “perquè amb Artur Mas qui mana és la banca, Mas és el primer de la classe en retallar”, afectant especialment a educació i sanitat “perquè la seva aposta és la privada, ara i també ho seria en una Catalunya independent”. Referint-se a l’aspecte nacional i al dret a decidir afirmà que aposten per celebrar un referèndum aquesta legislatura i aplicar la voluntat del poble. Mena diu que es creu “als que són independentistes des de fa temps, però Artur Mas és independentista des de fa quinze minuts, aixeca la bandera per tapar tot el que té a sota”.

 

Reflexions des del territori

 

Per la seva banda, la candidata Laura Massana ha alertat que les retallades efectuades pel Govern han afectat de manera especial a les comarques centrals. Per a Massana “el Govern ha oblidat durant dos anys el conjunt de la Catalunya Central i prova d'això n'és la retallada del 50% en la inversió a les nostres comarques, fomentant així el desequilibri territorial del país”

 

Massana que també ha destacat el fort creixement de persones a l'atur, 3.000 en dos anys al Berguedà, s'ha mostrat convençuda de que “el futur econòmic de les comarques centrals, la creació d'ocupació vindran de la mà d'una aposta per l'economia verda i si posem l'economia al servei de les persones i les seves necessitats”.  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada