divendres, 9 de novembre del 2012

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Bages es suma a la convocatòria de vaga general


COMUNICAT DE LA PLATAFORMA DE DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA DEL BAGES SOBRE LA VAGA GENERAL I LES MOBILITZACIONS SOCIALS DEL 14 DE NOVEMBRE.

El nostre país viu immers en una profunda crisi econòmica que té les seves causes en la fallida del sistema financer. Una de les conseqüències més dures que té aquesta gravíssima situació que travessa la nostra economia és la destrucció d’ocupació, que ja ha arribat a quotes històriques a Espanya i Catalunya. Les polítiques contra el dèficit que s’impulsen des de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional, i que porten a terme els governs de l’Estat i de la Generalitat, estan afectant greument els elements fonamentals del nostre model d’estat del benestar. L’aplicació de retallades pressupostàries a l’educació, a la sanitat, als serveis socials i en general als serveis públics, afecten a la immensa majoria de la població i principalment als col·lectius més humils i a aquells que han perdut la seva feina, ampliant l’escletxa de les diferències i amenaçant seriosament la cohesió social al nostre país.


A Catalunya i a Espanya, després de dos anys de polítiques de retallades, ajustos i privatitzacions: tenim més atur, més pobresa, més precarietat laboral i més desigualtats. Un atur que afecta a una gran part de la població i particularment a més del 50% dels nostres joves.

Als treballadors i treballadores se’ls retallen salaris i condicions laborals i s’aplica la reforma laboral fent més temporal i precari el treball, facilitant els acomiadaments i dificultant i bloquejant la negociació dels convenis col·lectius.

Es retalla i s’endureix l’accés a les prestacions d’atur, es redueixen els recursos de la Renda Mínima d’Inserció per les famílies que no tenen ingressos, s’apliquen els copagaments sanitaris, es retallen les beques de menjadors i s’incrementen les taxes universitàries. S’acomiaden i per tant redueixen el nombre de metges, de professors i  altres empleats públics, deteriorant els serveis bàsics de la ciutadania. I al mateix temps continuen les polítiques fiscals regressives i injustes que beneficien els més rics i no es persegueix el frau i l’evasió fiscal de les grans fortunes.

Les polítiques que estan aplicant els governs del PP i CiU són injustes per la majoria i no són útils per sortir de la crisi i generar ocupació. Mentre es troben solucions a la fallida del sistema financer, es nega el crèdit a empreses mitjanes i petites i a les famílies, es retallen recursos per polítiques socials i es porta a bona part de la ciutadania a l’exclusió social. Hi ha recursos i alternatives per encetar un camí que ens faci sortir de la crisi, però per això cal canviar les polítiques a Catalunya, Espanya i Europa.

És per aquestes raons que LA PLATAFORMA DE DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA DEL BAGES manifesta el següent:

1.- Que en l’àmbit sanitari concretament, estem en desacord en la pèrdua del dret universal d’accés a l’atenció sanitària, en les retallades, en els copagaments, en les privatitzacions, en la reducció i el deteriorament de les condicions econòmiques i laborals del personal mèdic, d’infermeria i altres serveis, perquè tot plegat redueix la capacitat i la qualitat dels serveis per la gran majoria de la població.

Això succeeix en uns moments en que l’atur, la precarietat laboral, l’increment de la pobresa, la pèrdua de l’habitatge, una alimentació deficient, entre altres condicionants socials de la salut que pateixen molts ciutadans/es, faran créixer les  malalties.

2.- Que hi ha culpables i cal exigir-los responsabilitats, i no fer recaure el pes de la crisi que ells han provocat a l’esquena dels treballadors/es i de la ciutadania. Perquè volem que es facin polítiques que aportin veritables solucions i perquè no ens prenguin el nostre futur i el dels nostres joves.

3.- Que expressem la nostra disconformitat amb les retallades i la pèrdua de drets laborals i socials, i donem el nostre suport a la vaga general i a les manifestacions del proper 14 de novembre, convocades pels sindicats i amb el recolzament de les entitats socials que a Catalunya  s’apleguen en la Plataforma Prou Retallades.

Bages, 7 de novembre del 2012

Composen la Plataforma:  Federació d’Associacions de Veïns del Bages, Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Plataforma Sanitaria de Cardona, CUP, ERC, EUiA, ICV, PSC, Comitè Althaia - Centre Hospitalari, Comitè Althaia – Clínica Sant Josep, Comitè Althaia – Hospital Sant Joan de Déu, Comitè de l’Institut Català de la Salut Catalunya Central (ICS), Comitè de la Fundació Sociosanitària de Manresa  i els sindicats SATSE, CATAC, UGT i CCOO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada