diumenge, 9 de desembre del 2012

Comunicat EUiA Bages sobre les protestes contra la reforma de Wert, ‏el propers dilluns 10 i dijous 13 de desembre a Manresa

El darrer avantprojecte de la Llei OrgàComunicat EUiA Bages sobre les protestes contra la reforma de Wert a Manresa ‏el pnica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) que s’ha donat a conèixer sobre la reforma educativa proposada pel ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, inclou elements que atempten directament contra el model lingüístic de l’escola pública catalana. 
 

El sector d’Educació d’EUiA Bages vol reiterar el seu compromís en la defensa, política i social, del model basat en la immersió lingüística que, fins el moment, ha donat tanta solidesa i cohesió social al nostre país. Aquest model ha estat històricament una garantia d’igualtat d’oportunitats i justícia social, que va ser aprovat per unanimitat en el seu moment amb el suport de totes les forces polítiques del Parlament de Catalunya i un gran recolzament de la societat. Aquest és un nou atac per part de la dreta a l’escola pública i, per qüestions de llengua, de la catalana en particular.

Segons el Coordinador  d’EUiA Bages Ricard Sánchez, “la reforma del ministre Wert està plantejada com a eina ideològica i no pas com a eina pedagògica”. En aquest sentit EUiA Bages entén que “caldrà un gran acord polític a nivell nacional i de l’estat i una mobilització massiva per part de la societat catalana amb l’objectiu de garantir el model lingüístic de l’escola pública catalana”. Segons EUiA Bages, “Al darrera d’aquest avantprojecte, hi ha la concepció per part del govern del PP de l’educació com a eina ideològica i l’evidència que Wert i el govern de Rajoy encara no han entès que l’Estat espanyol és un estat plurinacional, pluricultural i plurilingüe i, per tant, el català com a llengua vehicular a l’escola pública catalana és un reflex i una garantia d’una societat com la nostra”.

En aquest sentit, el sector d’Educació d’EUiA Bages vol manifestar que la millor manera de defensar l’escola pública catalana en tot el seu conjunt és deixar d’aplicar les polítiques de retallades que la consellera en funcions, Irene Rigau, i el govern de CiU a Catalunya estan aplicant perquè també la perjudiquen greument. Així doncs, EUiA Bages espera que la consellera Rigau no intenti utilitzar aquest despropòsit del ministre Wert com a cortina de fum de les seves polítiques destructives contra l’escola pública catalana i entengui el missatge dels i les catalanes el passat 25-N, que van votar per acabar amb aquestes polítiques d’austeritat mal entesa.

Finalment, el sector d’Educació d’EUiA Bages dóna total suport i adhesió al manifest de ‘Som Escola’ (www.somescola.cat) i anuncia el seu compromís de participació en les mobilitzacions que es donin a Manresa en la defensa de l’escola pública i del seu model lingüístic el propers dilluns 10 i dijous 13 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada