dimarts, 11 de desembre de 2012

EUiA Bages se suma a la protesta a Manresa contra la reforma educativaEUiA Bages se suma a la protesta contra la reforma educativa del ministre Wert ahir a Manresa. A continuació reproduim la notícia via manresainfo.cat:
"La Plaça Major de Manresa s'ha omplert amb més de 600 persones que han volgut mostrar el seu rebuig a la reforma de la llei educativa que vol impulsar el ministre d'Educació José Ignacio Wert i que relega el català a quarta llengua en passar a ser considerada una llengua d'especialitat, en comptes d'una llengua troncal.
La protesta, que coincideix amb el Dia Mundial dels Drets Humans, ha estat organitzada per la plataforma Somescola.cat i ha comptat amb el suport de nombroses entitats, partits politics i sindicats. A Manresa, s'hi han sumat tots els partits amb representació municipal, a excepció del PP i PxC.

La protesta també s'ha fet extensiva a totes les capitals de comarca de la Catalunya Central i a altres municipis. En ciutats com Igualada s'hi han concentrat més de 300 persones, i a Solsona s'hi han reunit unes 200.

Durant la concentració a Manresa, la mestra de l'aula d'acollida de l'escola Renaixença, Montserrat Centenera, ha llegit un manifest en què s'ha rebutjat "frontalment" la reforma educativa del ministre Wert i ha constatat "la gravetat del moment és màxima perquè mai ningú s'havia atrevit a proposar-nos que esborréssim 35 anys d'escola democràtica, catalana, avalada i reconeguda com una experiència d'èxit". El text també subratlla que l'avantprojecte de la nova llei d'educació (LOMCE) és "inacceptable" a Catalunya perquè és retrògrada, recentralitzadora, harmonitzadora i inútil". En aquest sentit, afirma que "separar l'alumnat de les nostres escoles per raons lingüístiques seria un error pedagògic molt greu que comportaria riscos molt elevats de fractura social".

El manifest també exigeix que el català continuï sent la llengua vehicular a l'escola i ha demanat al govern "la màxima contundència en la defensa del patrimoni pedagògic que hem construït entre tots".

La majoria de regidors de l'Ajuntament de Manresa i el mateix alcalde han estat presents a l'acte en una mostra de suport al model lingüístic en català. El regidor d'Ensenyament, Toni Llobet, ha explicat que la reforma de Wert demostra que la llengua catalana és una "nosa" per a l'estat espanyol i que volen exterminar. Llobet creu que els catalans han d'actuar com si fóssim un estat i ha instat a no acatar la llei espanyola. El cant d'Els Segadors i crits a favor de la independència de Catalunya han posat el punt final a la concentració.

El proper dijous 13 de desembre, a les 6 de la tarda, la plataforma Bages es Mou ha convocat una nova concentració contra la reforma de la LOMCE que impulsa el ministre d'Educació i contra les retallades en ensenyament. La manifestació portarà el lema "Per la cohesió social, ni LOMCE ni retallades"."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada