dijous, 20 de desembre del 2012

Ens oposem als pressupostos de l'Ajuntament de Manresa per a l'any 2013


Esquerra Unida i Alternativa rebutja l’acomiadament de deu treballadors públics i es solidaritza amb les mobilitzacions del personal de l’Ajuntament de Manresa.

EUiA de Manresa expressa la seva oposició a l’aprovació dels pressupostos per l’any 2013 a Manresa per part del govern de CiU, per considerar que “lluny de pal·liar la situació en la que ens trobem, l’agreuja, confón les prioritats i vol reduir personal”.

Per l’organització d’esquerres, mesures com la reducció pressupostària del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO), que passa dels 3.5M als 1.7M d’euros, donen l’esquena a la realitat de la població manresana, amb més d’un 18% de persones en situació d’atur al novembre, que suposa un problema greu que hauria de ser una de les principals preocupacions del govern de Manresa.

Des d’EUiA de Manresa consideren que les retallades en personal de l’Ajuntament fan créixer aquest problema i no suposen cap solució i es volen solidaritzar amb les mobilitzacions dels treballadors de l’Ajuntament i les seves reivindicacions perquè. Segons Ricard Sánchez, coordinador de l’organització, “aquestes mesures a més de ser injustes amb els treballadors, no impliquen gairebé estalvi per les arques municipals si tenim en compte el percentatge sobre el total del pressupost i les seves repercussions en la població”.

L’organització d’esquerres també critica la reducció de més d’un 7% a les associacions municipals de la ciutat, que dificulten la participació ciutadana i suposen de nou suposen un cop a l’oferta cultural i social de la ciutat, que ja està patint amb les mesures adoptades pel govern del PP amb la complicitat de CiU.
Segons Ricard Sánchez, “s’han de prioritzar els col·lectius més exposats davant la situació econòmica actual i fer polítiques que incentivin l’ocupació i els serveis socials, sanitaris i educatius” i afegeix que “cal fer una aposta per la participació ciutadana i la defensa dels drets dels treballadors municipals”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada