dilluns, 27 de gener del 2014

ICV i EUiA animen a participar a l’Assemblea Oberta del dia 1 de febrer


Les agrupacions comarcals d’Esquerra Unida i Alternativa i d’Iniciativa per Catalunya Verds convoquen a totes les persones implicades en les diferents lluites socials i al conjunt de la ciutadania d’esquerres a participar a l’Assemblea Oberta, que es farà el matí del dia 1 de febrer al recinte de la Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona. Les dues organitzacions manifesten que cal confluir entre els diferents moviments socials i les expressions polítiques de l’esquerra transformadora per crear una alternativa al sistema actual.


Per ICV i EUiA del Bages, l’assemblea Ara és Demà  “ha de ser un primer pas per debatre i començar a construir un nou subjecte polític i social capaç de ser hegemònic, de plantejar un nou model econòmic i de fer front a les polítiques d’austeritat, retallades, privatitzacions i precarietat”. Els dos partits d’esquerres afirmen que “la voluntat no és substituir ningú, cap moviment, ni cap organització, si no sumar per construir junts”, consideren també que “aquest camí només es pot fer des de la participació activa dels moviments socials i la ciutadania, per construir una nova manera de fer política que ens porti a un canvi de règim i a un procés constituent en favor dels sectors populars”.

Tant Esquerra Unida i Alternativa com Iniciativa per Catalunya Verds destaquen que aquest és un debat del que el Bages no pot quedar desconnectat, per això han fet arribar la convocatòria a mans de diferents entitats i activistes per convidar-los a participar d’aquest procés. Segons Laura Massana, presidenta d’ICV, i Ricard Sánchez, coordinador d’EUiA, “cal prendre consciència de les limitacions de les organitzacions polítiques i de les mobilitzacions socials per si soles, per tant aquest debat és necessari per articular una resposta social i política conjunta a nivell nacional i també al territori”.

Diversos militants de l’agrupació d’Iniciativa i de l’assemblea d’Esquerra Unida del Bages participaran de la trobada el matí del dia 1 de febrer a Barcelona. Les dues organitzacions animen a tothom que vulgui participar a apuntar-se al web www.araesdema.cat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada