dilluns, 3 de febrer del 2014

L'Assemblea Oberta acorda donar continuïtat a la trobada a nivell territorial

Una cinquantena de persones de les comarques centrals han participat aquest matí a Barcelona a l'Assemblea “Ara és demà” impulsada per EUiA i ICV com a punt de partida de la confluència i unitat de les esquerres.



Més de 1.700 persones han omplert aquest matí l'antiga Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona en la celebració de l'Assemblea Oberta “Ara és demà” i han acordat donar continuïtat a la trobada a nivell territorial.

Una cinquantena de veïns i veïnes de les comarques centrals, entre els quals membres de moviments sindicals, veïnals i en defensa dels serveis públics han participat de la trobada impulsada per ICV i EUiA. L'Assemblea es plantejava com a punt de partida per construir una alternativa a l'actual model econòmic, polític i social de manera conjunta i unitària entre les organitzacions d'esquerres i moviments socials.  d'esquerres. 

Així mateix els més de 1700 participants, després de debatre durant més de dues hores han tancat un document, penjat a la web araesdema.cat,  i repartit en cinc àmbits entre els quals destaca la voluntat de construir un front d'esquerres que sigui alternativa a l'actual govern de CiU i a les polítiques neoliberals, així com el dret a decidir la relació entre Catalunya i Espanya. El document recull també com a prioritats els canvis en política econòmica o la defensa de l'educació i la sanitat pública.

L'Assemblea també ha comptat amb la participació i intervenció de diversos moviments sindicals i plataformes i entitats socials. S'ha dirigit també als assistents a l'Assemblea, en representació d'Impuls pel Berguedà, Ermínia Altarriba, regidora no adscrita a l'Ajuntament de Berga, que ha insistit en la necessitat de que la unitat de les esquerres es construeixi també de manera forta en els territoris donant prioritat “a la defensa dels serveis públics, l'únic patrimoni d'aquells que no tenen altre patrimoni”.


L'Assemblea ha viscut un moment d'emoció quan han pujat a l'escenari representants dels comitès d'empresa en lluita de Televisió de Catalunya, Alstom i Panrico que han estat aclamats amb un llarg aplaudiment i amb crits de “Visca la lluita de la classe obrera”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada