dimarts, 8 d’abril del 2014

presentació Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute

dijous 10 d’abril a les 19.30h a la Casa Flors Sirera

Què és?
És un moviment de ciutadans i ciutadanes nascut fa prop de 2 anys arran de persones vinculades al 15M, Attac, Democracia Real Ya, altres grups i organitzacions i persones a títol individual. En l’actualitat s’han constituït diferents nodes de la PACD a les principals capitals de l’estat espanyol i a Catalunya estan presents a Barcelona, Badalona, Moià, El Vallès i L’Hospitalet del Llobregat entre altres.

Què volem?
Hi ha indicis més que suficient de il·legitimitat en la generació del deute que tant el Govern central com els autonòmics i locals fan servir per justificar les seves polítiques d’austeritat. Des de la PACD s’exigeix transparència, poder conèixer el detall dels processos que han propiciat aquest elevat nivell d’endeutament de les diferents administracions i per això proposem una Auditoria Ciutadana del Deute, auditoria que permetrà posar en evidència la il·legitimitat d’aquest deute i alhora tenir més força per exigir el no pagament d’aquest.

El objectius generals són:
1- Promoure un canvi del model econòmic i social
2- Recuperar la sobirania dels pobles mitjançant espais d’aprenentatge i metodologia de democràcia participativa.
3- No pagar el deute il·legítim i denunciar els culpables exigint responsabilitats.

Com?
L’auditoria ciutadana és un instrument, per analitzar de manera critica la política d’endeutament duta a terme per les autoritats d’un país així com de l’impacte d’aquesta sobre la població. Per tant no es tracta d’una simple eina financera si no que va més enllà i s’audita també les retallades en drets fonamentals del ciutadans, l’impacte al medi ambient i la falta de transparència exercint el dret a control que tenim els ciutadans sobre aquells que ens governen i per tant el dret a participar activament als assumptes públics. D’aquesta manera es creen nodes locals que comencen per auditar el seu municipi alhora que es col·labora amb els altres nodes del país per arribar a auditar el deute d’altres administracions. 

Serveixi aquesta carta de invitació a l’acte que durem a terme a Manresa el proper dia 10 d’abril a les 19:30hs a la Casa Flors Sirera (Carrer Saleses,10) per fer-ne la presentació i creació del node local a la ciutat. Vindran companyes d’altres municipis que porten mesos treballant-hi per explicar-vos amb més detall el funcionament i les diferents maneres de poder participar-hi. Us animem a venir així com a convidar qualsevol persona que creieu que pugui estar interessada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada