dimarts, 6 de maig del 2014

Cridem a votar NO a l’enderrocament del Conservatori

Aquest cap de setmana l’Ajuntament de Manresa realitza una consulta sobre el futur del Teatre Conservatori en el proper Pla d’Ordenació Urbanística de la ciutat. Esquerra Unida i Alternativa, que ha participat de les mobilitzacions en defensa del teatre,  considera prioritari mantenir el Conservatori pel seu valor artístic i per l’ús que se’n fa.

Esquerra Unida i Alternativa ha decidit demanar públicament que la ciutadania voti NO en la consulta que l’Ajuntament de Manresa celebrarà aquest dissabte i diumenge sobre la continuïtat del Teatre Conservatori. La votació es portarà a terme a diferents punts de la ciutat aquest dissabte i diumenge, amb la intenció de definir el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en allò referent a la possible ampliació de la Plaça Sant Domènec enderrocant el Consevatori.


L’edifici que està en ús i dóna cobertura a diferents activitats habitualment, és un dels emblemes de la cultura per moltes generacions de manresans. Esquerra Unida ha participat activament de les diferents activitats i mobilitzacions que s’han portat a terme per defensar-ne la continuïtat i, en línia amb això, aquesta setmana han fet pública la crida a votar NO després de la reunió de la seva Comissió Política.

Des d’EUiA de Manresa consideren que l’interior del Teatre Conservatori té un alt valor patrimonial, afegeixen que l’ús que té la infraestructura i la falta d’alternatives públiques per encabir les activitats que s’hi realitzen, fan inassumible ampliar la plaça Sant Domènec a partir del seu enderrocament. En canvi, plantegen que hi ha alternatives urbanístiques per donar continuïtat entre l’eixample manresà i la zona històrica a partir del carrer Guimerà i disminuïnt el trànsit rodat de la Muralla que fa de barrera real per entrar al casc antic.


L’organització d’esquerres anima als manresans i manresanes a participar activament a la consulta del cap de setmana. Fan constar que la participació ciutadana i la capacitat de deliberació i decisió d’elecció per part dels ciutats s’hauria de fomentar més per part de l’Ajuntament en els diferents àmbits de les competències municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada