dimarts, 20 de maig del 2014

Multireferèndum! Participa-hi!

La convocatòria consta de quatre preguntes d'àmbit general i una cinquena de caràcter local que només es votarà en determinats territoris. Totes són promogudes i avalades per col·lectius directament implicats en la problemàtica en qüestió. Som Lo Que Sembrem ha proposat preguntar "Quin tipus d'agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?", amb transgènics o sense; la CUP i la Plataforma per l'Auditoria Ciutadana del Deute proposa "Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?"; la Xarxa per la Sobirania Energètica, "Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?", i les Comissions Promotores d'ILPs Rebutjades, "Voleu que el grup promotor d'una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?". A més a més existeixen preguntes locals que només es votaran en un territori concret. 
Hi podran participar les persones majors de 16 anys i residents a la comunitat autònoma de Catalunya. Caldrà acreditar la identitat i facilitar el lloc de residència. La jornada central serà el 25 de maig mitjançant el vot presencial a peu de carrer. Com a reforç i complementàriament, hi haurà un període de vot electrònic i també un de vot anticipat en seus i espais públics. La ubicació de les meses serà publicada a la mateixa pàgina web . 
Es podrà votar a través de qualsevol de les tres modalitats que es duran a terme successivament entre el 23 d'abril i el 25 de maig i també en qualsevol de les meses. Caldrà acreditar la identitat i facilitar el lloc de residència.
Electrònichttp://www.multireferendum.cat23 d'abril - 16 de maig
AnticipatCentres socials, espais públics...17 de maig - 24 de maig
25 de maigMeses pròximes als col·legis electorals25 de maig

Vot anticipat al Bages
  • Ateneu Popular La Sèquia (C/ Amigant, s/n) Horaris: 19, 20, 21, 22, 23 de maig de 18 a 21h.
  • Espai Roig del Bages (C/ Mel, 8) Horaris: de dilluns a divendres 17-19h.
  • Seu Iniciativa per Catalunya (C/ Saclosa, 19). Horaris: 19, 21, 23 de maig 9.30 a 13.30h. 20 i 22 de maig de 18 a 20h.
  • Associació l'Era (Espai de Recursos Agroecològics). Edifici FUB. Horaris: 19, 20, 21, 22, 23 de maig de 16h a 19h.
  • Unió de Pagesos (C/ Cós, 74 baixos). Horaris: 19,20,21, 22, 23 en horari d'oficina.
Vot presencial al Bages
A Manresa hi haurà urnes a Crist Rei, a l'Avinguda de les Bases davant de Lacetània i al costat d'altres col·legis electorals encara per acabar de determinar. Les votacions seran de 11h a 20h.
A la comarca hi hauran meses de votació a Sallent, Moià, Navarcles, Monistrol de Calders i Balsareny també properes als col·legis electorals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada