dijous, 9 d’agost del 2012

EUiA Bages denuncia la vulneració del dret fonamental a la protecció de la salu‏t

EUiA Bages  denuncia la vulneració del dret fonamental a la protecció de la salut per part del Govern del PP amb la seva proposta de cobrament als immigrants "irregulars".

EUiA Bages davant la intenció del Ministeri de Sanitat de limitar dràsticament l’accés a l’atenció sanitària pública a les persones immigrades en situació “irregular" mitjançant el cobrament de quantitats anuals que oscil·len entre 710 y 1.864 € anuals:


Aquesta mesura fa referència a les persones empadronades des de fa més d’un any, deixant fora de cobertura sanitària a un col·lectiu molt important de la població que pateix una situació de major precarietat econòmica i social i, per tant, és més vulnerable als problemes de salut i té una major necessitat d’atencions.

El Govern del PP vol criminalitzar i estigmatitzar a les persones immigrades. Amb aquesta norma vulnerarà una vegada més el dret fonamental a la protecció de la salut i a una atenció sanitària pública de qualitat per a tothom. 
 
És un fet molt greu que el PP legisli d’esquena al Congrés dels Diputats i a tota la ciutadania, utilitzant els decrets i les ordres ministerials per eliminar els principis d’universalitat, equitat i solidaritat del sistema nacional públic de salut establerts a la Llei General de Sanitat.
 
La majoria de les persones immigrades no es podran acollir a aquest conveni econòmic, limitant la seva atenció sanitària als serveis d’urgències, el que suposarà saturar encara més aquest dispositiu assistencial.  

Ens trobem davant un altre capítol de la pretensió de la dreta d’implementar el seu model d’assegurances i d'atenció sanitària privatitzada, en contradicció amb el sistema vigent de finançament mitjançant els impostos (IVA, IRPF i impostos especials) que ja paguem totes les persones quan consumim qualsevol producte o servei. És inadmissible la pretensió d’establir una doble imposició econòmica a un col·lectiu molt important i amb recursos econòmics més que limitats.

Esquerra Unida i Alternativa  Bages defensem i continuarem defensant unitàriament el dret a la protecció de la salut i a una atenció sanitària pública de qualitat, que només poden ser garantits pel sistema nacional públic de salut, universal, equitatiu, solidari i per a tota la ciutadania, sense cap mena d’exclusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada