dijous, 2 d’agost del 2012

EUiA de Manresa rebutja la proposta de pacte de governabilitat feta pel PSC i aposta per un front ampli a nivell social

Esquerra Unida i Alternativa entén que el programa de govern de CiU no té sensibilitat social i té un model de ciutat gens integrador. 

Esquerra Unida i Alternativa de Manresa s’oposa a la idea de ‘pacte social de governabilitat’ llençada pel PSC a tots els partits representats al consistori i a la coalició ICV-EUiA. L’organització d’esquerres no veu viable participar d’un acord amb CiU perquè considera negatiu el resultat de l’any de govern de Junyent, ja que ‘no s’ha treballat en un sentit social, no s’ha donat suport als aturats, s’han acceptat les retallades a Althaia i als centres sanitaris locals, a part de dificultar més la participació ciutadana i plantejar un model de ciutat tancat i conservador a través de l’ordenança del civisme’. 

EUiA de Manresa també posa de manifest que altres forces ‘han practicat retallades o diverses mesures regressives com l’augment de l’IVA o rebaixes de sou als treballadors públics quan han governat en les diferents instàncies, fet que perjudica directament la ciutat de Manresa i les polítiques desenvolupades des del consistori’. A la vegada que, el suport a l’ordenança del civisme, de forma activa o a través de l’abstenció, no planteja punts de trobada al voltant de la idea de ciutat que es vol desenvolupar. 

EUiA fa una aposta per un front local ampli a nivell social entre entitats culturals, socials, polítiques i sindicals per fer front a les retallades dels diferents governs i les darreres reformes laborals, per plantejar un nou model polític i social i la seva concreció a Manresa. Per l’organització d’esquerres, qualsevol acord institucional passa per ‘defensar els drets socials i laborals, l’aposta pels serveis públics, fer front a les retallades i aplicar un model de ciutat obert i integrador, que aposti per l’ús plural de l’espai públic i es basi en la participació ciutadana’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada