dimecres, 10 d’octubre del 2012

11-O: Alternativa Jove Bages amb la vaga d’universitats públiques catalanes

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha convoca pel proper dijous, 11 d’octubre, una jornada de vaga estudiantil contra la pujada de taxes, una mobilització que denuncia l’elitizació de l’educació superior i que compta amb el suport del Personal d’Administració i Serveis (PAS) i el Personal Docent i Investigador (PDI) de les universitats públiques catalanes. 

Els atacs a l’educació pública se succeeixen: a les retallades en els pressupostos destinats a l’educació superior ara s’afegeixen les previstes als Pressupostos Generals de l’Estat pel 2013, on les Universitats apareixen com una de les darreres prioritats. La pujada de taxes de fins a un 66% del conseller Mas-Colell, acomiadaments de professorat i personal d’administració, nous mecanismes que dificulten l’accés a les beques i una inminent contrareforma educativa que ja es prepara des de el Ministeri d’Educació que dirigeix el senyor Wert. Mesures totes elles que dificulten l’accés a l’educació superior i que accentuen encara més el caràcter mercantilista de les universitats públiques. 

A tot això hem de sumar el context de crisi econòmica, resultat d’una gran estafa a les classes populars. Un atur juvenil que ja supera el 50% és el resultat de les successives contrareformes laborals, que dificulten l’accés dels i les joves a un lloc de treball estable i digne, i que els obliga en molts casos a l’emigració, posant-los en una situació d’emergència i precarietat amb unes perspectives de futur tant negres com incertes.

Per tot això, Alternativa Jove-Joves d’EUiA  Bages se suma a la jornada de vaga convocada per la PUDUP, l’11 d’octubre, a totes les universitats catalanes, i recolza als diferents moviments estudiantils d’arreu de l’estat que també sortiran al carrer en defensa d’una educació pública i de qualitat.
Per una Universitat per a tothom, no a la pujada de taxes!
Per una Universitat democràtica!

L’11-O buidem les aules, prenem els carrers!

Comissió d’Universitat d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA Bages

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada