divendres, 5 d’octubre del 2012

EUiA Bages denuncia la "doble vida" de CiU entre el que diu a Catalunya i fa a Madrid amb el PP

EUiA Bages  presenta una infografia de la coalició ICV-EUiA  que detalla el "doble discurs" d'Artur Mas quan a Madrid es queixa del tractament injust per Catalunya però en canvi dóna suport a les lleis que l'avalen. 

La coalició ICV-EUiA ha difós per les xarxes socials una infografia en què denuncia la "doble vida" de CiU que renega a Madrid del tractament injust de Catalunya però en canvi dóna suport a les polítiques que imposa el PP. 

La coalició roig i verda posa èmfasi en què el govern de CiU diu que defensa els interessos de Catalunya però pacta amb el PP les condicions que ofeguen l'economia de la Generalitat i el marge de maniobra que té. Així, ICV-EUiA senyala que per més que Artur Mas s'hagi queixat a Madrid del repartiment del dèficit, cal recordar que CiU va donar suport a la Llei d'Estabilitat Pressupostària del PP, que permet la intervenció de Catalunya. 

La coalició roig i verda situa el doble joc del govern de CiU quan diuen que l'augment de l'atur a Catalunya és culpa de Madrid quan precisament van votar la Reforma laboral que permet que acomiadar sigui més fàcil, més barat, amb menys prestació i amb menys drets, i que contribueix a que avui hi hagi 9.500 aturats més, sumant un total de 632.000 persones. Així mateix, ICV-EUiA senyala les retallades en educació, salut, i serveis socials que aplica el govern de CiU tot i queixar-se dels dictats del govern espanyol, en concret mesures com l'augment de ràtios, la no substitució de mestres i el copagament d'alguns medicaments que se suma a l'euro per recepta aprovat a Catalunya.


Un altre dels elements que denuncia la infografia és que mentre CiU es queixa que els Pressupostos Generals de l’Estat no inclouen inversions en infraestructures per a Catalunya, quan tenen la possibilitat de negociar, el que fan és defensar una esmena  de 80 milions d'euros per afavorir les concessionàries de les autopistes radials de Madrid que no tenen cap efecte per Catalunya. A més, prometen un impost sobre les grans fortunes però tampoc fan cap gest a Madrid perquè es creï.

ICV-EUiA deixa ben clar que dels 27 decrets aprovats pel Govern de Mariano Rajoy, CiU n'ha avalat 17.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada