dilluns, 15 d’abril del 2013

EUiA Bages considera indigne l’intent de criminalitzar la PAH i els seus activistes



Ricard Sánchez considera que "violència no és que a un li empaperin casa sent un càrrec públic, sinó que expulsin de casa a una família, sense ni tan sols tenir dret a la dació en pagament"."El veritablement antidemocràtic és la legislació hipotecària espanyola, i no les organitzacions socials que estan lluitant per canviar" ha argumentat.

La "criminalització" que al seu entendre pateix la PAH. Segons la seva opinió, es tracta d'una estratègia del PP: "es criminalitza a la Plataforma i després es converteix la iniciativa legislativa popular en paper mullat per part del Govern". 

És encertat afirmar que estem patint una estafa, però no ho és menys afegir que aquesta és també de caràcter violent. Al nostre país s'estan saquejant les arques públiques per salvar els beneficis dels bancs internacionals, i per això s'estan dinamitant els drets socials i econòmics dels treballadors. I una de les manifestacions més clares de tot aquest procés ha estat la inacció d'un Govern que ha permès que les sagrades lleis del mercat s'expropiaran seus habitatges a persones que ja no podien seguir pagant.

El Govern ha permès, d'aquesta manera, que milers de famílies patissin que les forces i cossos de seguretat de l'Estat assaltessin seus habitatges i que amb extraordinària agressivitat expulsessin a tots els membres i solidaris veïns de l'interior. Un acte, el de desnonament, que només té com a objectiu transferir la propietat efectiva d'un habitatge als bancs. La manifestació davant els diputats i seus de partits per exigir justícia no és un acte violent ni tampoc il·legítim. Es tracta de la reacció lògica dels que encara des del pacifisme responen als seus agressors i que legalment els arrabassen les seves vides.

"Les comparacions que fa aquesta dona són un insult al sentit comú més elemental i una greu falta de respecte a totes les víctimes del nazisme", ha dit Ricard Sánchez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada