dilluns, 1 d’abril del 2013

EUiA creu que el Pacte de Ciutat de Manresa és ple de forats

"Un pacte que no ens convenç en moltíssims aspectes, tot i tenir alguns aspectes positius", aquesta frase resumeix la posició d'EUiA sobre el Pacte de Ciutat signat per CiU, PSC, ERC, PP, Cambra de Comerç, Federació Empresarial, Pimec, CCOO i UGT per a la promoció econòmica i la cohesió social. 

EUiA critica del pacte que sigui "de curt abast" perquè no ha comptat amb el moviment veïnal ni les associacions d'immigrants a l'hora de posicionar-se sobre la realitat social de Manresa. 

A més, consideren que la diagnosi que realitza el document no identifica les característiques del model econòmic previ a la crisi que han portat a la situació actual: especulació immobiliària, precarietat laboral i temporalitat, i una economia basada en la mà d'obra barata i sense formació.

Altres aspectes negatius són que no defineix un model de ciutat, no parla d'indústria ni teixit productiu, no analitza com afecta la crisi a les dones, gairebé no parla de la situació dels joves ni critica el pegat que suposa el treball a precari sense drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada