divendres, 17 de maig del 2013

El #PleManresa dóna suport a l'Ateneu La Sèquia i es declara ciutat antifeixista

El Ple de l'Ajuntament de Manresa no va aprovar la moció en suport a la renda garantida de ciutadania però sí que va aprovar dues mocions i importants: una en suport a l'Ateneu La Sèquia, que es troba en perill de desallotjament, i una moció de Manresa Antifeixista declarant la ciutat lliure de símbols racistes i feixistes.

Us deixem la intervenció de Manresa Antifeixista defensant la moció:

Bon vespre,
Aquest any 2013 és celebra el centenari del naixement del Joaquim Amat-Piniella, i per tota la ciutat es fan una sèrie d'actes per commemorar la seva figura i la seva lluita contra el feixisme. La ciutat s'ha bolcat en el centenari, i moltes entitats estan fent activitats perquè no s’oblidi el feixisme ni les seves conseqüències. Amat-Piniella fou molt més que un escriptor, fou un adversari i un testimoni de la barbàrie nazi-feixista, i és per això que les manresanes i manresans celebren enguany el centenari del seu naixement amb orgull i també amb tristesa.

Tanmateix, en aquesta situació fa encara molt més mal que hi hagi partits (presents en aquesta mateixa sala), que encara promouen i defensen polítiques discriminatòries, en les que ataquen col·lectius sencers, i fins i tot s'atreveixen a difondre missatges directament amenaçadors i violents, que inevitablement recorden l'època de foscor que descriu Amat-Piniella a la seva obra K.L. Reich. Aquesta actitud i aquests actes van també en contra de les lleis catalanes i de l’estat espanyol, com expressa l'article 501 del Codi Penal, i també contra tota la legislació europea i internacional, que arreu del món impedeix les manifestacions i les proclames que promouen la discriminació racial, ètica o cultural. En molts països europeus es persegueixen i es castiguen algunes de les pràctiques que la Plataforma per Catalunya utilitza al nostre país, per exemple. Per aquest motiu, el col·lectiu Manresa Antifeixista volem que l'ajuntament de la nostra ciutat es manifesti contra aquestes pràctiques.

Manresa Antifeixista és un entitat que va a néixer fa poc més d'un any com resposta a l'agressió feixista a la porta de la sala Stroika, que va estar a punt de costar la vida a un noi de setze anys, i que ja fou condemnada per tots els partits no feixistes d'aquest consistori. Des d'aquell moment hem fet tot el possible per explicar que el feixisme no és només un problema de carrer i de bandes més o menys exaltades, sinó que també és un problema polític i institucional. Al carrer el feixisme colpeja a cops de puny i bats de beisbol, però també ho fa a cop de pintada, de cartell i, un cop dins les institucions, a cop de moció. Totes sabem que, al nostre país i també arreu d'Europa, hi ha partits que son molt agressius, que segueixen fent apologia de la discriminació i que contradiuen les lleis i els tractats internacionals, posant en el seu punt de mira persones i col·lectius. Totes sabem, també, com solen acabar aquestes persecucions; i si algú no ho sap, que llegeixi l'obra d'Amat-Piniella.

Des de Manresa Antifeixista ens sentim amb l'obligació de demanar a l’ajuntament i a la ciutat de Manresa un compromís ferm amb la lluita contra les manifestacions feixistes i racistes, i és per això que demanem:
-Que Manresa es declari formalment Ciutat Antifeixista.
-Que l’ajuntament condemni formalment totes les manifestacions i declaracions que facin apologia del racisme, de la xenofòbia, del genocidi o de la discriminació per qualsevol motiu.
-Que l’ajuntament realitzi una campanya permanent de neteja de propaganda d’activitats en què es difonguin ideologies feixistes o de discriminació racial, ètica, cultural o de qualsevol altre tipus.

Moltes gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada