divendres, 17 de maig del 2013

Valoració de la no aprovació de la moció per una Renda Garantida de Ciutadania al #PleManresa

ICV i EUiA lamenten que el vot contrari de CiU i l'abstenció d'ERC hagin impedit el suport de l'Ajuntament de Manresa a la ILP de la Renda Garantida

El Ple de Manresa d'ahir divendres va rebutjar la moció proposada per l'assemblea local d'EUiA i ICV Manresa en suport a una llei catalana que garanteixi les necessitats bàsiques de la ciutadania i la Iniciativa Legislativa Popular per la Renda Garantida de Ciutadania.

ICV Manresa i l'assemblea local d'EUiA es mostren decebuts amb els grups municipals de CiU i ERC per no haver donat suport a la ILP per la Renda Garantida de Ciutadania i a la tramitació d'una llei al Parlament per tal que es garanteixin les necessitats bàsiques de la població. Així, lamenten que ERC malgrat manifestar un "suport ambigu" a la ILP, amb la seva abstenció hagi acabat decantant la balança i hagi afavorit a que la moció no prosperés.

El debat de la moció presentada pels grups del PSC i la CUP, va comptar amb les intervencions de Ricard Sánchez, coordinador comarcal d'EUiA, i Maribel Luzón copresidenta d'ICV a Manresa.

En aquest sentit, segons Luzón “amb un 25% de la població catalana en situació de pobresa, amb un 40% de les persones aturades de Manresa que no reben cap prestació, és incomprensible que CiU i ERC hagin rebutjat donar suport a un mecanisme de lluita contra l'exclusió”.

Per la seva banda, Ricard Sánchez, va alertar que “el problema d'arrel és el sistema capitalista que genera de per si desigualtat i exclusió social i que condemna, fins i tot, a que un 15% dels treballadors i treballadores visquin per sota dels índex de pobresa”.

Malgrat el rebuig per part del Ple, EUiA i ICV continuaran donant suport a les entitats impulsores de la ILP, així com a aquelles que també a nivell local i comarcal s'hi han adherit, per tal de recollir el màxim nombre de signatures en favor de la Renda Garantida de Ciutadania.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada