dijous, 27 de juny del 2013

El Parlament insta al Govern a construir els edificis de Cal Gravat i Valldaura

A instàncies d’Esquerra Unida i Alternativa de Manresa, el grup parlamentari d’ICV-EUiA ha presentat dues resolucions per a garantir la continuïtat de l’institut de Cal Gravat i l’escola Valldaura  i construir-ne els edificis definitius. La Comissió d’Ensenyament  del Parlament ha aprovat  les dues resolucions instant al Govern de la Generalitat a construir els edificis dels dos centres educatius

Aquest dijous a la tarda, la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha instat al Govern de la Generalitat a construir l’institut de Cal Gravat i a l’escola Valldaura de Manresa i garantir la continuïtat d’ambdós projectes educatius. Fruït del treball d’EUiA de Manresa dels darrers mesos amb els centres, el diputat Joan Mena, responsable d’educació d’Esquerra Unida i Alternativa i portaveu del grup parlamentari ICV-EUiA a la Comissió d’Ensenyament, ha portat a la cambra la problemàtica dels centres manresans en condicions precàries. Aprovades per unanimitat, aquesta Comissió ha assumit dues resolucions sobre aquest tema.

La primera de les resolucions parlamentàries proposa al Govern donar prioritat entre tots els centres del país a la construcció de l’institut de Cal Gravat i fixa l’any vinent per a l’inici d’obres. La segona insta al Govern a garantir la continuïtat de l’escola Valldaura i a construir-ne l’edifici, en funció de la disponibilitat pressupostària,  havent d’establir el calendari coordinadament amb la comunitat educativa.


Des d’EUiA de Manresa manifesten que “faran el seguiment del compliment de les resolucions per part del Govern, posant per davant els interessos de l’educació pública i de la ciutat”. Destaquen que estan “satisfets per haver assolit el posicionament del Parlament donant prioritat a la construcció de Cal Gravat i garantint la continuïtat de l’escola Valldaura, en un moment de retallades pressupostàries i ideològiques en l’educació pública”, malgrat que lamenten “que les majories parlamentàries no han fet possible posar data a la construcció de l’edifici de l’escola Valldaura”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada