dilluns, 17 de juny del 2013

EUiA condemna les multes als moviments socials

EUiA considera que l'Ordenança del Civisme està pensada per reprimir les veus crítiques i imposar un model de ciutat neoliberal


L’Ajuntament de Manresa va multar el grup de música Kòdul el passat 11 de maig per “venda ambulant no autoritzada”. El grup va rebre la multa després de muntar una parada a la plaça major de la ciutat per repartir el seu nou CD als micromecenes que havien finançat la seva elaboració a través de la plataforma Verkami. Ho va fer després d’una actuació organitzada per l’Ateneu la Sèquia, segons informa el digital ManresaInfo. Aquesta sanció arriba després que alguns grups polítics i socials de la ciutat, com Manresa Antifeixista o Arran, hagin denunciat en els darrers mesos haver rebut multes per penjar cartells.

“EUiA del Bages vol mostrar el seu malestar per les conseqüències de l'aplicació de l'ordenança de civisme a Manresa. Per EUiA, la norma s'està utilitzant per silenciar i discriminar veus crítiques de la nostra ciutat. L’atac a organitzacions populars manresanes és un episodi més de la repressió del moviment juvenil organitzat." Per l'organització respon a una política fonamentada en l'Ordenança del Civisme, que vol imposar un model de ciutat neoliberal i uniforme, que tracta d’acabar amb totes aquelles iniciatives que trenquen amb els models establerts de submissió al neoliberalisme.
 
Així doncs, EUiA del Bages s’oposa fermament a la resposta sancionadora contra les organitzacions que s'ubiquen dins de l'Ateneu La Sèquia i contra el mateix Ateneu, i crida a la joventut Manresana a participar en les accions per evitar-ho. EUiA del Bages sosté que s’han de construir espais de trobada i coordinació de les diferents lluites. A més, aposta per aquest tipus d’iniciatives autogestionades per construir una nova cultura de l’oci, allunyada del consumisme.
 
EUiA creu que la resposta a aquesta situació ha de ser des dels barris i casals. Els ateneus han estat bressol per a la cultura i espais de trobada i d’oportunitats. Per Esquerra Unida, els ateneus representen, a més, una  opció per un temps de lleure formatiu, no individual sinó sempre en col·lectivitat, així com una actitud positiva per millorar la realitat amb compromís d’esperit i de treball.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada