dijous, 12 de juliol del 2012

Comunicat EUiA Bages davant les retallades del govern

EUiA del Bages vol mostrar el seu rebuig a l'increment de l'IVA "per ser un dels impostos més injustos i perquè afectarà molt al consum privat" 

EUiA Bages mostra el seu rebuig a Mariano Rajoy, per l'anunci de retallades i mesures de 'ajustament dur', va anunciar una dràstica pujada de l'IVA fins al 21%, baixades en la prestació per desocupació i la retirada d'una paga extra als empleats públics. 

En el sentit més social si el Govern fa una pujada d'aquest tribut si més no, hauria d'haver un augment del salari mínim i les pensions, des d'EUiA Bages qualifiquem d'"atemptat indecent" les retallades que també prepara l'Executiu de Rajoy a la Llei de Dependència EUiA Bages mostra el rebuig a la pujada de l'IVA ja anunciada, encara que no concretada en els seus detalls, pel Govern del PP. 


Ens oposem a l'increment d'aquest impost per ser un dels més injustos i perquè va a afectar de manera important al consum privat ". EUiA Bages assenyala que l'IVA espanyol "és més baix que en la mitjana dels països de l'euro" però, alhora, destaquem que "també ho són els salaris" de manera que s'ha d'exigir que "una pujada de l'IVA exigirà, si més no, un augment del salari mínim i les pensions ". 

D'altra banda, EUiA Bages qualifiquem "d'atemptat indecent" les retallades que prepara l'Executiu de Mariano Rajoy sobre l'actual Llei de Dependència, que serà debatuda en el Consell Territorial del Sistema per al'Autonomia i Atenció a la Dependència. 

Per EUiA Bages és una indecència que es donin talls a la Llei de Dependència, als sectors més sensibles de la nostra societat. Estan atemptant contra la gent que en aquest país ha lluitat i ha fet possible que tinguem les conquestes socials i l'Estat de benestar i drets que tenim en aquest moment ". 

Recordem que la Llei de Dependència es va crear amb l'acord de tots els grups parlamentaris per ajudar un dels sectors més sensible i que més problemes tenen de la nostra societat i "que no pot valer per si mateixa". 

"A 170.000 persones que tenien cura a la gent gran-denunciem-els prenen la Seguretat Social, el dret que puguin tenir possibilitats de jubilació. Això és una cosa que no té nom. És una indecència, des de qualsevol punt de vista que es miri, que es donin talls a la Llei de Dependència ". 

"Un Estat que no compleix la Constitució, des del punt de vista del social, està malalt. Quan s'ataca als sectors que estan intentant ajudar els més desprotegits de la societat s'estan prenent decisions molt greus "perquè" s'està decidint sobre l'anada i la mort de les persones ". 

Nosaltres anem a apel·lar als ciutadans, a les treballadores i als treballadors per combatre les mesures que Rajoy ha portat , perquè, Rajoy,ha traspassat massa 'línies vermelles' en aquests set mesos de Govern i de gestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada