dilluns, 9 de juliol del 2012

VI Assemblea Nacional: EUiA del Bages participa a la nova direcció

El passat cap de setmana Esquerra Unida i Alternativa va celebrar la seva sisena Assemblea Nacional a Sabadell. L’Assemblea es va realitzar en un clima d’unitat, fet que es va concretar en una llista unitària per a la direcció i en escollir gairebé per unanimitat al diputat Joan Josep Nuet com a nou Coordinador General. 

 
EUiA va constatar que després de deu anys de resultats positius de treball conjunt amb ICV, la coalició ICV-EUiA ha quedat petita i cal anar més enllà. L’Assemblea Nacional va centrar els seus esforços en elaborar una proposta d’un nou espai català de l’esquerra transformadora, ecologista i nacional en el que es trobin les diferents expressions i persones de l’esquerra transformadora. Una nova formació centrada en fer front al neoliberalisme i a la crisi a nivell social i polític, seguint els models d’èxit com són el Front de Gauche francès o la Syriza grega.
La delegació del Bages va participar de l’assemblea amb 4 delegats i en fa una bona valoració, tant la nova direcció àmplia i unitària com de la proposta de nou espai polític. EUiA del Bages ha doblat la seva representació al Consell Nacional de l’organització, ara compte amb dos representants: Ricard Sánchez, sindicalista manresà, i Lídia Giménez, mestra i activista defensora de l’educació pública, que fou cap de llista de la coalició ICV-EUiA de Sant Fruitós de Bages.
                         

L’Assemblea va comptar amb salutacions de sindicats i moviments socials com Dempeus per la Salut Pública o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, dels referents europeus com Syriza, Joan Herrera d’ICV i Cayo Lara d’Izquierda Unida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada