dilluns, 9 de juliol del 2012

Rebutgem l'ordenança del civisme de l'Ajuntament de Manresa


Esquerra Unida i Alternativa rebutja la nova ordenança del civisme i convivència proposada per l’equip de govern de CiU i la qualifica de "proposta ideològica que estigmatitza als més desafavorits". En un comunicat emès, fa una valoració "negativa" de la proposta presentada per l’Ajuntament de Manresa i en demana la seva modificació.
 
L’organització assegura que és "intolerable la proposta de criminalització de les persones que es veuen obligades a recórrer a la mendicitat per sobreviure o a les dones que es prostitueixen" i considera que s'han de concebre com "problemàtiques socials que han de preocupar a tothom" i a les quals cal buscar solució amb eines socials que s'adiguin a la seva naturalesa.
 
D'altra banda, EUiA de Manresa no comparteix l’apartat sancionador en apartats concrets com el consum d’alcohol al carrer, la pràctica de o penjar cartells: "Són conductes i realitats que poden compaginar-se amb la convivència o, si més no, reduir-les amb altres mesures de caire pedagògic", s'explica al comunicat.

Esquerra Unida i Alternativa posa de manifest el "contingut ideològic i polític de caire conservador" d'una ordenança que, al seu parer, "vol apartar de l’espai públic els més desafavorits per no veure el problema que causen les polítiques públiques que gestionen la crisi del sistema, a la vegada que es criminalitza als que pateixen la crisi de manera més crua".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada