dimarts, 19 de febrer del 2013

Preguntem per la situació de les escoles en precari


Esquerra Unida de Manresa ha interposat diverses preguntes al Govern de la Generalitat sobre la situació els edificis definitius de l’escola Valldaura, l’IES Cal Gravat i l’escola Flama. El responsable d’Educació d’EUiA, el diputat Joan Mena del grup ICV-EUiA, ha registrat les preguntes al Parlament aquest dilluns. La formació manresana emmarca aquesta acció en la campanya Temps de Lluita contra les retallades en l’educació pública.

Esquerra Unida i Alternativa de Manresa, a través del seu diputat Joan Mena, responsable d’educació de la formació i portaveu del Grup Parlamentari ICV-EUiA en l’àmbit educatiu, ha registrat al Parlament un seguit de preguntes pel Govern sobre la situació dels centres escolars públics de Manresa: l’IES Cal Gravat  i les escoles Valldaura i Flama. Des de la formació d’esquerres expliquen que les preguntes se centren en els terminis de construcció dels nous edificis, la necessitat de planificar amb temps els espais provisionals dels centres i en les necessàries reformes de la Flama per ampliar els espais docents i adequar el seu gimnàs.

Per a Ricard Sánchez, coordinador local d’Esquerra Unida, “els gairebé 900 alumnes d’aquests centres públics viuen en una situació d’extrema precarietat, a les retallades en personal i a l’eliminació en la sisena, cal sumar-hi que no disposen d’espais en condicions”. Per EUiA s’han de concretar exactament els terminis de construcció dels tres edificis per a que els centres puguin planificar els seus espais, la manca d’informació és una mala ajuda per a una bona planificació de la gestió i genera una sensació d’indefensió entre els mestres i les famílies.

Des d’Esquerra Unida i Alternativa destaquen el problema de transport que viu la Flama. Al estar situats fora del terme municipal de Manresa obliga als pares a assumir un cost de transport que cada vegada genera més problemes en moltes famílies. Segons Ricard Sánchez “aquesta és una realitat a la que ni la Generalitat, ni l’Ajuntament s’hi poden girar d’esquena”.

EUiA emmarca aquestes preguntes en la seva campanya ‘Temps de Lluita’ contra les retallades en educació pública. Afirmen que “els governs conservadors de CiU i el PP no prioritzen l’ensenyament públic i l’ataquen contínuament amb retallades i reformes conservadores”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada