dimarts, 5 de febrer de 2013

Suport d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA Bages a la vaga als instituts contra la LOMCE i en defensa de l’educació pública


El ministre d’Educació, José Ignacio Wert, a través de la seva Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), persegueix com a objectius principals l’elitització i mercantilització de l’educació pública, així com la degradació de la seva qualitat i la restricció del seu accés. 

En primer lloc, Alternativa Jove denunciem el paquet de retallades que ja venen aplicant-se al sistema educatiu en successius pressupostos -tant generals com autonòmics-, i les que hauran de venir ja que la LOMCE no preveu cap finançament addicional per al seu desplegament. A més, la mercantilització de l’educació pública queda assegurada -i amb ella l’oportunitat de fer negoci- amb l’entrada d’actors privats perquè fomentin la competitivitat entre estudiants i centres educatius.

D’altra banda, denunciem la cobertura que es torna a realitzar als centres educatius privats, la majoria en mans de l’església i que segreguen per sexes, degradant així encara més la qualitat dels centres públics d’educació. A això se suma la segregació prevista des de segon curs d’ESO -13 anys- que, juntament amb la proposta de les revàlides a diferents nivells -filtres a edats molt primerenques-, trenca definitivament la igualtat d’oportunitats.

En definitiva el Govern del PP, a través de l’irreverent ministre Wert, pretén la degradació de l’educació pública, la seva elitització i mercantilització, no només amb retallades pressupostàries sinó també amb una Llei que pretén eliminar la igualtat d’oportunitats de soca-rel, perpetuar un aparell ideològic al servei de les classes dominants, així com abolir la dèbil democràcia a l’educació secundària, degradant les competències dels mecanismes de participació estudiantil que són els Consells Escolars. 

Per totes aquestes raons, Alternativa Jove-Joves d’EUiA Bages volem manifestar el nostre rebuig a la LOMCE i donar tot el nostre recolzament a les jornades de vaga i altres mobilitzacions que tindran lloc al llarg dels dies 5, 6 i 7 de febrer en defensa de l’educació pública i de qualitat per a tots i totes.

Per una Educació Pública, Democràtica i de Qualitat!
No a la LOMCE! Wert dimissió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada