diumenge, 27 de gener del 2013

L'Àrea de Dones d'EUiA Bages denuncia la supressió de les polítiques municipals d'igualtat

Les dones d'EUiA Bages demanem que es rectifiqui l'avantprojecte de reforma de la Llei de Règim Local que pretén la reducció general de les competències municipals, perquè té una incidència negativa en les polítiques d'igualtat de dones i homes.
Aquest avantprojecte suprimeix l'article 28, que ha permès des de fa tres dècades a la majoria dels ajuntaments tenir regidories, implementar activitats i desenvolupar plans de promoció de la igualtat de gènere. A més, limita als ajuntaments de més de 20.000 habitants la possibilitat d'exercir la promoció de la igualtat de dones i homes, el qual suposa una discriminació de les dones del medi rural, una reducció d'esforços en la lluita per una societat més justa i un allunyament de les decisions polítiques respecte a la ciutadania. 

En conseqüència, l'avantprojecte restringeix els recursos humans i materials esmerçats en polítiques d'igualtat.

Denunciem també que aquesta proposta dificulta el compliment de les lleis contra les violències masclistes que contemplen l'assistència social integral de les dones en situacions de violència i de les seves filles i fills.

Per últim, cal dir que constitueix un atemptat contra la democràcia paritària, donat que l'elecció de regidories constitueix l'àmbit més extens de participació de dones directament elegides en la presa de decisions.

La formació EUiA Bages se suma a la demanda dels col·lectius feministes i vol que es rectifiqui l'avantprojecte de reforma de la Llei de Règim Local, que pretén la reducció general de les competències municipals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada