divendres, 11 de gener del 2013

Presentació de la campanya en defensa de les pensions


El dimecres 10 de gener es va presentar la campanya comarcal en defensa de les pensions al local de la Coordinador de Jubilats i Pensionistes de Manresa. Les organitzacions bagenques que s'han adherit a la campanya en front del Reial Decreet Llei 28/2012 de mesures de consolidació i garantia del sistema de Seguretat Social aprovat pel govern de Mariano Rajoy. Aquest decret conté la decisió de no revalorar les pensions en funció de la desviació anual de l'IPC corresponent a l'any 2012, infringint així un dret adquirit i trencant amb un dels principis bàsics del dret: la irretroactivitat de les mesures que redueixen drets individuals prèviament reconeguts.

Es va presentar el Manifest i varen explicar que es desenvoluparant un seguit d'accions i informatives i mobilitzadores:


-El dia 31 de gener hi haurà una concentració unitària a la Plaça Sant Domènec de Manresa a les 19:00h.

-Es presentarà una moció als Ajuntaments i el Consell Comarcal del Bages en el mateix sentit que el Manifest. El dia 17 aquesta moció serà tractada al Ple de l'Ajuntament de Manresa, on la Plataforma intervindrà per exposar aquest tema.

-Es faran arribar reclamacions al Síndic de Greuges per a que les traslladi a la Defensora del Poble per a que imposin un recurs d'inconstitucionalitat a la retroactivitat de la mesura. Es posarà a la disposició de la població els locals i mitjans de les organitzacions firmants per a facilitar les reclamacions telemàtiques.

Relació d’entitats i organitzacions que signen el Manifest:

Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Federació d’Associacions de Veïns del Bages, els partits CiU, CUP, ERC, EUiA, ICV, PSC i els sindicats UGT i CCOO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada